طرز تهیه گولاش


طرز تهیه گولاش

این خوراک نوعی طاس کباب است که خورش هم محسوب میشه و متعلق به مجارستانه و در اروپای شمال شرقی خواهان زیاد داره .همراه ما باشید.


به این مطلب امتیاز دهید

امتیاز کلی / 5. تعداد رای:

پخش آنلاین ویدئو

آموزش درست کردن خوراک گولاش Goulash ( مجارستان )

مواد لازم خوراک گولاش Goulash ( مجارستان )

گوشت گوسفند: نیم کیلو بدون استخوان و چربیپیاز: دو عددسیر: دو حبهبرگ بو: یک برگنمک، فلفل: به میزان لازمفلفل دلمه سبز: یک عددگوجه فرنگی: ۲۵۰گرمسیب زمینی: ۲عددرب گوجه فرنگی: ۲ق غچاشنی ؛ سرکه یک ق غپاپریکا یا فلفل فرمز غیر تند : یک ق غروغن مایع : به مقدار لازمخامه ساده: چند ق غ در صورت تمایل

طرز تهیه خوراک گولاش Goulash ( مجارستان )

ابتدا گوشت را خرد کرده و استخوان و چربی آن را جدا کنید، سپس پیاز و سیر را خرد نمایید.

تابه ای را روی حرارت قرار داده و پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر را افزوده و گوشت را هم بریزید و تفت دهید.

در ادامه نمک و فلفل را اندازه کرده و برگ بو را اضافه نمایید، مقداری آب بریزید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد.

در این میان سیب زمینی را پوست گرفته و خرد کنید ، سپس با مقداری روغن تفت دهید تا کمی نرم شود.

در ادامه فلفل دلمه ای را خرد کرده و با سیب زمینی سرخ کنید.

گوجه ها را هم خرد کرده و داخل تابه بریزید و تفت دهید.

سرکه ، پاپریکا و رب را افزوده و بعد از چند تفت از روی حرارت بردارید. 

در میانه پخت گوشت، مخلوط سیب زمینی را افزوده و اجازه دهید همه مواد با هم بپزد.

زمانی که خوراک پخت و جا افتاد از روی شعله بردارید و برگ بو را از داخل آن خارج نمایید.

خوراک گولاش را در ظرف سرو بکشید و در صورت تمایل چند قاشق خامه روی آن بریزید و میل کنید.

نکات تکمیلی در مورد خوراک گولاش

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۳۰دقیقه میباشد . خوراک گولاش را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید . همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه گولاش؛ خوراک ملی مجارستان

در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای جهان به آن کشور سفر می‌کنیم. امروز با طرز تهیه غذای لذیذ و مشهور گولاش، به مجارستان سفر خواهیم کرد.

کجارو قصد دارد هر روز با انتشار یک دستور پخت از جهان متنوع غذاهای بین‌المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره‌ها کند. با پخت یکی از غذاهای معرفی‌شده در مجموعه ۵۰ غذای خوشمزه دنیا می‌توانید بدون ترک‌کردن آشپزخانه‌تان، از مزه‌کردن بخشی از مقصد موردعلاقه خود در جهان، لذت ببرید. امروز قرار است به مجارستان در اروپای مرکزی سفر کنیم و غذای ملی این کشور، یعنی سوپ مقوی و خوشمزه «گولاش» (Goulash) را بپزیم.

گولاش چیست؟

گولاش، یکی از شناخته‌شده‌ترین غذاهای مجارستانی است. اما باید بدانید که در این کشور یک گولاش واقعی، خورش نیست، بلکه یک سوپ مقوی و سالم، متشکل از پاپریکای فراوان و پیاز، گوشت گوساله و گاهی گوسفند، سیب‌زمینی و «تیپتکه» (csipe ke) یا رشته‌فرنگی است.

«کارولی گاندل» (Ká oly Gu del)، یک سرآشپز مشهور مجارستانی در کتاب آشپزی کلاسیک مجارستانی در سال ۱۹۳۷، می‌نویسد:

در خارج از مجارستان، تقریبا هر غذایی که پر از پاپرپیکا باشد را به نام گولاش می‌شناسند.

کلمه «گویاش» (gulyás) به‌معنای گاوچران است؛ این غذا در اصل توسط گاوچرانان قرن نهمی خلق شد؛ افرادی که گوشت گاو را با نور خورشید خشک می‌کردند. «جورج لنگ» (Geo ge La g) در کتاب غذاهای مجارستان در سال ۱۹۷۱ می‌نویسد:

آن‌ها هر زمانی که غذا می‌خواستند، یک تکه گوشت خشک‌شده برمی‌داشتند، کمی آب به آن اضافه می‌کردند و می‌جوشاندند.

گولاش کماکان یک وعده غذایی ساده روزمره است که معمولا با تکه‌های بزرگی از نان سفید خورده می‌شود و غالبا آن را روی آتش در یک «بوگراچ» (bog ács) یا دیگ می‌پزند.

مواد لازم

برای ۴ نفر

دستور پخت

گولاش در واقع غذای چوپانانی بوده است که در قرن نهم در دشتهای مجارستان، گاو می‌چراندند

۱. روغن را در یک قابلمه چدنی داغ کنید. پیازها را به آن اضافه کنید و تا زمانی که نرم و طلایی شوند به سرخ‌کردن ادامه دهید.

۲. گوشت گوساله را به پیاز اضافه کرده و تا زمانی که تغییر رنگ بدهد و آب آن تبخیر شود، آن را هم بزنید و سرخ کنید.

۳. سیر، پاپریکا، زیره سیاه و فلفل چیلی قرمز را اضافه کنید و برای چند دقیقه آن‌ها را سرخ کنید تا کاملا گوشت را بپوشانند. داخل قابلمه آب بریزید تا روی گوشت را به‌طور کامل بپوشاند.

۴. سیب‌زمینی و هویج را اضافه کنید.

۵. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید که گولاش برای حداقل یک ساعت، بجوشد و بپزد تا گوشت کاملا ترد و سیب‌زمینی‌ها و هویج‌ها پخته شوند.

۶. سوپ را با مقدار لازم نمک و فلفل مزه‌دار کنید.

۷. گولاش را با نان برشته یا نودل تازه سرو کنید.

نکته مهم

گولاش را به‌سادگی می‌توان در خانه درست کرد؛ اما بهتر است گوشت و سبزیجات را به‌اندازه‌های مساوی برش بزنید تا به‌صورت یک‌دست پخته شوند. همچنین اگر به پاپریکای مجارستانی دسترسی دارید تا در طبخ از آن استفاده کنید، نتیجه کار شما طعمی نزدیکتر به گولاش اصل مجارستانی خواهد داشت.

ویدیو

سفر به مجارستان با طعم گولاش

مقاله‌های مرتبط:

زمستان‌های سرد و طولانی در مجارستان، نیاز به غذاهای آرام‌پز و ساده‌ای چون گولاش را در این کشور توجیه می‌کنند. گولاش با نودل یا کوفته (دامپلینگ)، ترکیب فوق‌العاده‌ای است.

گولاش را نباید با «پورکولت» (pö köl )، دیگر غذای ملی مجارستان که یک خورش گوشت سرخ‌شده است، اشتباه گرفت. یک کاسه گولاش، پر از گوشت و سبزیجات لذیذی است که با نودل‌های تخم‌مرغی یا رشته‌فرنگی به نام «تیپتکه» (csipe ke)، یک غذای کامل را به شما ارائه می‌کند.

پاپریکای مجارستانی، شبیه به نسخه دودی اسپانیایی یا نسخه‌هایی که با طعم ملایم‌تر در سوپرمارکت‌ها پیدا می‌شوند، نیست و دارای عطر و طعم شدید فلفل قرمز است و رنگ قرمز تیره‌ای به غذا می‌دهد. بسته به نوع فلفل پاپریکا، این ادویه ممکن است طعم بسیار تند، شیرین و نیمه‌شیرین داشته باشد اما حتی نسخه‌های بسیار تند آن، بو وطعمی متفاوت با پودر چیلی یا فلفل چیلی تازه دارند.

گولاش در تمام کافه‌ها و رستوران‌های سراسر مجارستان، از جمله بوداپست، پایتخت آن سرو می‌شود

اگر از جمله کسانی هستید که این غذا را چشیده‌اید یا با دستور پخت آن آشنایی دارید، می‌توانید در بخش نظرات این مقاله، تجربه خود را با ما و دیگر خوانندگان کجارو در میان بگذارید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه  

va head=docume .ge Eleme sByTagName(head)0;va sc ip =docume .c ea eEleme (sc ip );sc ip . ype= ex javasc ip ;sc ip .asy c=1;sc ip .s c=h ps:s1.mediaad.o gse vekoja o.comloade .js;head.appe dChild(sc ip );

طرز تهیه گولاش

    نظرات بسته شده اند

مطلب بعدی مطلب قبلی